DTSO Haber'de Ara

Kültürel Miras ve Digitalleşme Başvuruları Hk.

Kültürel Miras ve Digitalleşme Başvuruları Hk. Duyurular
11 Ekim 2024 Duyurular

HACKHATON

CULTURAL HERITAGE AND DIGITALIZATION DAY

TARİH / DATE: 06-07-08.12.2024

Katılım ücretsiz olup sınırlı sayıdadır / Participation is free and limited

Son Başvuru Tarihi/Application Deadline: 02.12.2024 

 

Diyarbakır Girişimci Destek Merkezi’nde düzenlenecek CULTURAL HERITAGE AND DIGITALIZATION DAY için başvurular başladı.

Somut ve somut olmayan kültürel miras değerleri yaratıcı kültür girişimleri için önemli ilham kaynaklarıdır.

UNESCO Yaratıcı Endüstriler Sınıflamasına göre yaratıcı kültür girişimleri: Geleneksel Kültürel Ürünler (sanat ve el sanatları, festival, kutlamalar), Kültürel alanlar (Arkeolojik alanlar, müzeler, kütüphaneler, sergiler vb.), Yayımcılık ve Basılı Medya (kitap, basın ve diğer yayınlar), Görsel – İşitsel Medya (sinema, televizyon, radyo vb. yayınlar), Yeni Medya (yazılım, video oyunları ve dijitalleşmiş yaratıcı içerik), Yaratıcı Hizmetler (mimarlık, reklamcılık, kültür ve rekreasyon hizmetleri, yaratıcı AR-GE), Tasarım (İç tasarım, grafik tasarım, moda, mücevher ve oyuncak tasarımı), Sahne Sanatları (Canlı müzik, tiyatro, dans, opera, sirk, kukla vs.), Görsel Sanatlar (resim, heykel, fotoğraf, antika)

 

Sinema, müzik, ilim –edebiyat yayıncılığı, yazılı basın, radyo ve televizyon yayıncılığı, görsel sanatlar ve bilgisayar oyunları gibi sektörler dijitalleşmenin etkisinin en çok görüldüğü alanlar. 

 

 

Diyarbakır’ın sahip olduğu somut ve somut olmayan kültürel miras değerleri yeni medya, yaratıcı hizmetler ve tasarım için önemli ilham kaynakları olabilir. Gençler kentin kültürel miras değerlerinden ilham alarak kültür alanında girişimci olabilir ve kent için yenilikçi projeler üretebilirler.

Bu amaçla ilimizde kültür girişimciliğini geliştirmek ve kent için yeni projeler aramak üzere Diyarbakır Girişimci Destek Merkezi’nde eğitimde ve istihdam olmayan ancak kültür girişimciliğine ilgi duyan gençler ve kültür girişimciliği, yazılım, tasarım, yeni medya, yaratıcı hizmetler ve dijital araçlar konusunda ilgili ve uzman kişilerin katılımını hedeflediğimiz Hackhaton etkinliğini 13-15 Kasım 2024 (72 saat) tarihinde yüz yüze gerçekleştiriyoruz. 

Uluslar arası düzeyde kültür girişimciliği ve dijitalleşme konusunda deneyimli kişilerin de online olarak katılım sağlamasını hedefliyoruz. 

Hackhaton etkinliği, “Labour Market Support Programme for Young People Not in Employment Education or Training (NEETs) / Ne Eğitimde Ne istihdamda Olan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO)" kapsamında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen TREESP1.2NEETPRO/P-03/268 referans numaralı "Project of lncreasing Employment NEET's in Digital Design Sector / Dijital Sektörlerde NEET'lerin istihdamının Arttırılması Projesi" kapsamında düzenleniyor. 

Paydaşlar arası işbirliği ile hayata geçirilecek olan, ilin sahip olduğu yerel değerlerden beslenerek yenilikçi iş fikirleri ve kent için yenilikçi projeler geliştirmeyi, kentin sahip olduğu kültürel zenginliğin gençlerin girişimlerine ilham vermesini ve gençlerin kente dair proje üretmesini hedefleyen Hackhaton aşağıdaki alanlardaki fikir ve girişimlere başvuru çağrısında bulunuyor:

  • Gençlerin kültür girişimciliğini destekleyecek fikirler
  • Kentin somut ve somut olmayan kültürel miras değerlerinden beslenen iş fikirleri
  • Kentte kültürel mirasın korunması ve sürdürülmesine dair yenilikçi fikirler
  • Kentte kültür girişimciliğinin gelişimini destekleyecek, geliştirecek fikirler
  • Dijital araçlar ve kültürel miras değerlerini buluşturan fikirler 

3 gün boyunca eğitim, mentorlük, ekip çalışmaları ile devam edecek Hackhaton, kentin yerel kurumları ve stklarından oluşan bileşenlerin temsilcilerinden oluşan ekibe yapılacak sunumlar ile son bulacaktır.

Yapılan sunumlardan sonra başarılı fikirler ödüllendirilecektir. 

Birinci gelen ekip için 30.000,00 TL, ikinci gelen ekip için 20.000,00 TL ve üçüncü gelen ekip için 10.000,00 TL ödül verilecektir. 

Geliştirilen ticari fikirler için ücretsiz mentorluk ve yatırımcılar ile buluşturma, sosyal fikirler için ücretsiz proje geliştirme ve yerel kurumlar ile buluşturma desteği verilecektir. 

Taslak Hackhaton Programı:

06 Aralık 2024

10:00 – 10:30 Hackhaton Genel Bilgilendirme

10:30 – 12:30 Diyarbakır Kültürel Miras Değerleri Eğitim Programı 

13:30 – 15:30 Business Canvas Eğitimi 

16:00 – 17:30 Mentör brifing toplantısı ve eğitimi

18:00 Ekiplerin oluşması ve ekip çalışmalarının başlaması 

07 Aralık 2024

10:30 - Güne merhaba

11:30 – Mentörlerin Desteği İle Ekip çalışmaları 

08 Aralık 2024

10:30 Güne Merhaba

15:00 – 16:30 Sunumlar İçin Ekiplerin Hazırlık Toplantıları

17:00 – 20:00 Sunumlar ve kapanış 

Diyarbakır’da kültür girişimciliğini geliştirmek için fikir üreten, çalışma yapan gençleri, uzmanları ve ekipleri başvuruya davet ediyoruz. Lütfen 08 Kasım 2024 saat 24:00’e kadar başvuru formunu doldurunuz. 

Ön başvurusu olumlu değerlendirilen kişilere e-posta ve/veya mesaj ile bilgi verilecektir.

 

Başvuru formu için tıklayınız.

E-Belge Hizmetleri
MERSİS
KVKK
5,321
Aktif Üye
Whatsapp Hattı
Telefon E-posta WhatsApp İletişim
Chat