DTSO Haber'de Ara

Avrupa Film Günleri / 22 – 26 Mayıs

Avrupa Film Günleri  / 22 – 26 Mayıs Duyurular
22 Mayıs 2025 Duyurular

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi koordinatörlüğünde, AB Türkiye Delegasyonu ve AB Üye Devletlerinin Büyükelçilikleri iş birliğiyle düzenlenen Avrupa Film Günleri, 22 Mayıs Perşembe günü saat 18.00'de Mordem Sanat Merkez`inde sinemaseverler ile buluşacak.

 

Son yıllarda Diyarbakır`ın kültür sanat anlamında en çok beklenen etkinliklerinden biri haline gelen Avrupa Film Haftası, bu yıl da izleyicilerle ücretsiz bir şekilde sinema keyfi sunuyor olacak. 

 

Diyarbakır AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Mehmet Nezir Güneş, “Avrupa Film Günleri etkinliğinin, Diyarbakır'da artık bir gelenek haline geldiğini belirterek, son yıllarda giderek büyüyen ve belirli bir izleyici kitlesi oluşturan Avrupa Film Günleri, sinemaseverlere Avrupa'nın dört bir yanından seçilmiş filmlerden oluşan bir seçki sunarak, Avrupa'nın farklı köşelerinden gelen hikayeleri keşfetme fırsatı sunuyor. Bu yıl da büyük film festivallerinde adından söz ettiren, eleştirmenlerce övülen ve ödüllere layık görülen son derece nitelikli ve sıra dışı yapımlar, özlediğiniz sinema ortamında ücretsiz olarak sinemaseverlerle buluşacak" dedi. Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Avrupa Film Günleri, sadece bir film gösterimi etkinliği değil, aynı zamanda farklı kültürleri ve yaşam tarzlarını tanıma, Avrupa'nın çeşitliliğini anlama ve ortak insani değerlerimizi keşfetme imkanı sunan bir kültür köprüsü. Bu yıl seçkimizde yer alan filmler, toplumsal meselelere dair cesur yaklaşımlar sergilerken, insana dair evrensel hikayeleri de etkileyici bir sinema diliyle anlatıyor."

 

Etkinlik kapsamında gösterilecek filmler arasında,

Almanya'dan "Öğretmenler Odası",

Belçika'dan "Kahpe Hayat",

Hırvatistan'dan "Otel Pula",

Hollanda'dan "Daha Fazla Jippie Yok", 

İtalya'dan "Karanlık Bir Hikâye",

Letonya'dan "Maria'nın Sessizliği", 

Litvanya'dan "Toksik", 

Macaristan'dan "Dört Ruhlu Çakal",

Polonya'dan "Kos", 

Portekiz'den "Greice", 

Romanya'dan "Pin-Up Adası'nın Sırrı", 

Slovenya'dan "Aile Terapisi",

İspanya'dan "Espriler ve Sigaralar" ve 

İsveç'ten "Ve Kral Dedi Ki: Ne Harika Bir Makine" bulunuyor.

Film programı ve gösterim saatleri hakkında detaylı bilgiye DTSO AB Bilgi Merkezi hesaplarından ve AB Türkiye Delegasyonu'nun resmi web sitesinden ulaşılabilir. 

 

E-Belge Hizmetleri
MERSİS
KVKK
5,321
Aktif Üye
Whatsapp Hattı
Telefon E-posta WhatsApp İletişim
Chat